Mini tarte cu fructe de padure

Mini tarte cu fructe de padure

Ingrediente

- 250 g faina faina

- 120 gunt unt rece

- 50 ml apa rece

- 2 linguri zahar zahar

- 1 galbenus de ou

- 1 praf de sare sare

- crema de vanilie

- afine, zmeura, etc

Mod de preparare

Untul rece, taiat cubulete, se amesteca cu faina, zaharul si sarea pana capata aspect nisipos.

Se adauga apa rece si galbenusul, se amesteca pana se obtine un aluat cu o consistenta uniforma.

Se formeaza un disc, se infasoara cu folie alimentara si se pune in frigider aprox. o ora.

Aluatul se imparte in 6 bucati egale, se formeaza 6 discuri si se aseaza in formele de tarte, imbracand si peretii.

Cu o furculita se inteapa aluatul de pe fundul tartei. Se pune deasupra o bucata de hartie de copt si se umple forma cu boabe de fasole sau naut. Se introduce la frigider pentru aprox. 20 minute, pentru a se intari aluatul. Se introduc tartele in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 15 minute.

Se scot boabele de fasole cu hartia de copt din tarte si se introduc din nou tartele in cuptor pentru 20 minute, pana se rumenesc usor.

Se lasa tartele la racit si se scot din forme.

Tartele se umplu cu crema de vanilie, se adauga fructe de padure si se pun in frigider pentru cel putin doua ore.

Sunt mult mai bune tartele a doua zi, cand se inmoaie putin blatul.