Mini tarte cu crema de lamaie

Mini tarte cu crema de lamaie

Ingrediente

crusta

- 250 g faina faina

- 120 gunt unt rece

- 50 ml apa rece

- 1 linguri zahar zahar

- 1 galbenus de ou

- 1 praf de sare sare

crema

- 230 gunt unt

- 1 1/3 (200g) zahar zahar pudra

- 3 linguri coaja de lamaie lamaie

- 1 cana zeama de lamaie lamaie

- 4 oua oua

- 1 lingurita zeamil

- sare sare

Mod de preparare

Crusta

Untul rece, taiat cubulete, se amesteca cu faina, zaharul si sarea pana capata aspect nisipos.

Se adauga apa rece si galbenusul, se amesteca pana se obtine un aluat cu o consistenta uniforma.

Se formeaza un disc, se infasoara cu folie alimentara si se pune in frigider aprox. o ora.

Aluatul se imparte in 6 bucati egale, se formeaza 6 discuri si se aseaza in formele de tarte, imbracand si peretii.

Cu o furculita se inteapa aluatul de pe fundul tartei. Se pune deasupra o bucata de hartie de copt si se umple forma cu boabe de fasole sau naut. Se introduce la frigider pentru aprox. 20 minute, pentru a se intari aluatul. Se introduc tartele in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 15 minute.

Se scot boabele de fasole cu hartia de copt din tarte si se introduc din nou tartele in cuptor pentru 20 minute, pana se rumenesc usor.

Se lasa tartele la racit si se scot din forme.

Crema

Se topeste untul cu zaharul,

Se amesteca ouale cu coaja si zeama de lamaie, zeamilul si sarea la care se adauga untul topit cu zaharul.

Se pune cratita pe foc foarte mic, amestecand tot timpul, pana se ingroasa crema.

Se strecoara crema si se lasa la racit. Se pune deasupra o folie alimentara si se da la frigider.

Crema de lamaie se poate pastra intr-un borcan inchis la frigider pentru aprox. o saptamana.

Crema amestecata cu frisca se poate servi simpla, la pahar.

Crustele coapte si racite se pot umple cu crema de lamaie sau cu crema de branza dulce amestecata cu crema de ciocolata.