Mini pizza cu ciuperci

Mini pizza cu ciuperci

Ingrediente

aluat:

- 250-300 gr. faina faina

- 80 gr. ulei

- 25 gr. drojdie (un cubulet)

- 150 ml lapte lapte

- 1 lingurita zahar zahar

- 1/2 lingurita sare sare

- 1 ou

umplutura:

- 4 cepe uscate

- 1 cutie ciuperci ciuperci taiate

- ulei pentru prajit

- 3-4 oua oua

- ardei rosu/gogosar tocat (facultativ)

- suc de rosii rosii

- verdeata (marar, patrunjel)

- piper piper, oregano

- putina faina faina (sa lege compozitia)

etc. (dupa inspiratia fiecaruia)

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza

Se adauga laptele caldut, putina faina, uleiul, galbenusul, sarea, se amesteca bine.

Se adauga restul de faina si se framanta putin, pana se desprinde aluatul de pe mana si de pe vas (ca la cozonac).

Se lasa la crescut aprox. 20 min.

Ceapa taiata fideluta se caleste in putin ulei (pana capata luciu).

Se adauga ciupercile, ardeiul tocat, piperul, se calesc cu ceapa.

Se raceste.

Se adauga galbenusurile, sucul de rosii, verdeata, putina faina si se amesteca Se incorporeaza albusurile batute spuma.

Aluatul dospit se intinde in foaie subtire, se taie rondele.

Se aseaza in forme de tarte mici (neunse).

Se pune cate o linbgura de umplutura in forme, deasupra putin ketchup (pentru aspect) si se coc la 190 grade pana ce aluatul se rumeneste putin si se desprinde de pe forme.

Ies aprox. 25 - 30 de bucati.

Sunt fragede si f.f. gustoase