aluat:
- 250-300 gr. faina
- 80 gr. ulei
- 25 gr. drojdie (un cubulet)
- 150 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 ou
umplutura:
- 4 cepe uscate
- 1 cutie ciuperci taiate
- ulei pentru prajit
- 3-4 oua
- ardei rosu/gogosar tocat (facultativ)
- suc de rosii
- verdeata (marar, patrunjel)
- piper, oregano
- putina faina (sa lege compozitia)
etc. (dupa inspiratia fiecaruia)
Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza
Se adauga laptele caldut, putina faina, uleiul, galbenusul, sarea, se amesteca bine.
Se adauga restul de faina si se framanta putin, pana se desprinde aluatul de pe mana si de pe vas (ca la cozonac).
Se lasa la crescut aprox. 20 min.
Ceapa taiata fideluta se caleste in putin ulei (pana capata luciu).
Se adauga ciupercile, ardeiul tocat, piperul, se calesc cu ceapa.
Se raceste.
Se adauga galbenusurile, sucul de rosii, verdeata, putina faina si se amesteca Se incorporeaza albusurile batute spuma.
Aluatul dospit se intinde in foaie subtire, se taie rondele.
Se aseaza in forme de tarte mici (neunse).
Se pune cate o linbgura de umplutura in forme, deasupra putin ketchup (pentru aspect) si se coc la 190 grade pana ce aluatul se rumeneste putin si se desprinde de pe forme.
Ies aprox. 25 - 30 de bucati.
Sunt fragede si f.f. gustoase