- 1 ceapa mare
- 3 linguri ulei
- 2 catei usturoi
- 1 morcov
- 500 g mazare (proaspata sau congelata)
- suc de rosii
- sare,
piper, foi dafin
- 1/2 lingurita zahar (optional)
- marar
O ceapa mare se toaca marunt impreuna cu un catel de usturou si se caleste putin in ulei, doar cat sa devina lucioasa.
Daca puneti ceapa mai multa, nu este nevoie sa ingrosati sosul cu faina, iar mancarea iese mai gustoasa si sanatoasa.
Vara se poate folosi ceapa verde, 4-5 fire
Peste ceapa se pune morcovul taiat rondele, se amesteca, iar dupa 2 minute se adauga mazarea. Se amesteca un minut si se adauga supa sau apa fierbinte, doar cat sa acopere mazarea.
Cand mazarea s-a inmuiat putin, se pune sucul de rosii, sare si piper dupa gust si o foaie de dafin.
Cand mazarea este gata, cine doreste pune 1/2 lingurita de zahar.
La final, dupa ce am oprit focul, se pune 1/2 de catel de usturoi dat pe razatoarea mica si mult marar tocat. Se amesteca.