Maioneza rapida

Maioneza rapida

Ingrediente

- 1 ou intreg

- 2 lingurite mustar mustar

- 1/2 lamaie lamaie – zeama

- sare sare

- 300 ml. ulei

Mod de preparare

Pentru pregatirea maionezei este nevoie de un vas inalt si ingust si un blender vertical.

Se pune oul intreg in vas, se adauga mustarul, zeama de lamaie, sarea si 300 g de ulei.

Se introduce blenderul pana la fundul vasului, se porneste motorul, la inceput fara a ridica blenderul in vas. Cand incepe sa se formeze maioneza (dupa aprox. 4-5 secunde), se ridica blenderul incet, incorporand treptat uleiul din vas. Cand a ajuns blenderul sus, se mai fac 2-3 miscari verticale pentru a omogeniza maioneza.

Daca maioneza este prea moale, se mai adauga ulei si se mixeaza inca o data.

Maioneza este usoara (se foloseste oul intreg) si se face rapid, in mai putin de un minut, fara a se taia. Singura conditie este de a ridica blenderul foarte incet la prima operatie.