Gogosi la cuptor glazurate

Gogosi la cuptor glazurate

Ingrediente

- 100 ml lapte lapte

- 7 g drojdie uscata

- 250 g faina faina

- 50 g zahar zahar

- 1 ou

- 30 gunt unt moale

- coaja rasa de lamaie lamaie

- vanilie

- sare sare

pentru glazura

- 100 g ciocolata ciocolata

Mod de preparare

Drojdia se pune in lapte impreuna cu o lingurita de zahar, se amesteca si se lasa aprox. 5 minute.

Intr-un bol se pune faina, laptele cu drojdia, zaharul, oul, coaja de lamaie, vanilia si sarea.

Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta aluatul impreuna cu untul moale, pana se desprinde de pe mana. Aluatul se pune la crescut intr-un castron uns cu unt si se acopera cu folie alimentara.

Cand aluatul isi dubleaza volumul, se scoate din castron si se intinde o foaie de 4-5 mm grosime pe masa infainata. Cu un pahar se decupeaza discuri cu diametrul de 7-8 cm, iar in mijloc se face o gaura cu un dop de sticla.

Gogosile se pun intr-o tava pe o foaie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute.

Se coc gogosile timp de maxim 15 minute in cuptorul incalzit la 190 grade.

Cand gogosile sunt gata si s-au racit, se inmoaie fiecare in ciocolata topita si se presara deasupra bombonele, dupa preferinta.

Rezulta 10 - 12 gogosi