- 100 ml lapte
- 7 g drojdie uscata
- 250 g faina
- 50 g zahar
- 1 ou
- 30 g unt moale
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- sare
pentru glazura
- 100 g ciocolata
Drojdia se pune in lapte impreuna cu o lingurita de zahar, se amesteca si se lasa aprox. 5 minute.
Intr-un bol se pune faina, laptele cu drojdia, zaharul, oul, coaja de lamaie, vanilia si sarea.
Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta aluatul impreuna cu untul moale, pana se desprinde de pe mana. Aluatul se pune la crescut intr-un castron uns cu unt si se acopera cu folie alimentara.
Cand aluatul isi dubleaza volumul, se scoate din castron si se intinde o foaie de 4-5 mm grosime pe masa infainata. Cu un pahar se decupeaza discuri cu diametrul de 7-8 cm, iar in mijloc se face o gaura cu un dop de sticla.
Gogosile se pun intr-o tava pe o foaie de copt si se mai lasa la crescut 15-20 minute.
Se coc gogosile timp de maxim 15 minute in cuptorul incalzit la 190 grade.
Cand gogosile sunt gata si s-au racit, se inmoaie fiecare in ciocolata topita si se presara deasupra bombonele, dupa preferinta.
Rezulta 10 - 12 gogosi