Gem de caise fara zahar

Gem de caise fara zahar

Ingrediente

- 1 kg caise caise taiate cubulete

- 600 g suc de meremere

- 1/2 lamaie lamaie taiata cubulete mici

- 150 zahar zahar (facultativ)

Mod de preparare

Sucul de mere se obtine prin stoacerea merelor folosind un storcator cu melc.

Sucul de mere se fierbe, la foc potrivit, impreuna cu lamaia taiata cubulete mici, timp de 30 minute de cand incepe sa clocoteasca.

Se adauga fructele taiate cuburi si se fierbe timp de 20 minute.

Se lasa la racit pana a doua zi, sau pana se raceste bine.

Se continua fierberea inca 20 minute de cand incepe sa clocoteasca.

Daca fructele sunt bine coapte si dulci, nu este nevoie de adaugat zahar.

Daca gemul este prea acru, se adauga zahar sau indulcitor (xilitol sau eritrit) si se mai fierbe 5 -10 minute.

Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate care se pun in paturi pentru a se raci lent.