- 200 g unt 80%
- 100 g nuca macinata
- 150 g zahar pudra
- 2 oua
- 500 g faina
- 1 vanilie
- esenta rom
- un praf de sare
- gem
Intr-un bol amestecati bine untul moale, nucile macinate si zaharul.
Adaugati ouale pe rand, amestecand pana cand capata aspectul unei creme.
Se adauga apoi zaharul vanilinat, faina „in ploaie", esenta de rom si sarea. Nu amestecati mai mult de 1 minut, pentru ca aluatul devine elastic.
Acoperiti aluatul cu folie si introduceti-l la frigider timp de 30 de minute.
Din aluat se intinde o foaie groasa de 3-4 mm si cu un paharel mic se taie forme rotunde. Jumatate din rotite se decupeaza in centru cu un degetar.
Formele decupate se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10-15 minute. Fursecurile trebuie sa ramana albe, iar pe fund putin colorate.
Dupa ce se racesc, ungeti cu putin gem fursecurile negaurite si lipiti-le cu perechile lor gaurite.
Cine doreste le poate pudra cu zahar.
Sunt delicioase