- maruntaiele mielului (inima, ficat, rinichi, plamani, etc.),
- 5oo gr ficat de pui,
- 4 oua fierte,
- 4 oua crude,
- 4 legaturi de ceapa verde,
- 3 legatura patrunjel,
- 3 legatura marar,
- 2 felii de paine,
- o cana lapte,
- smantana (facultativ)
- sare,
- piper,
- pesmet,
- prapur de miel.
Maruntaiele mielului si ficateii de pui se pun intr-o cratita cu apa rece pentru o ora, sa iasa tot sangele din ele.
Se vor pune la fiert in apa cu sare. In cazul ca face spuma (face sigur), vom spumui.
Punem la fiert 4 oua, 5-6 minute de cand clocoteste apa.
Ceapa verde tocata se prajeste putin in ulei, patrunjelul si mararul se toaca marunt.
Maruntaiele fierte bine se lasa sa se raceasca.
Acestea se dau prin masina de tocat (mixer) impreuna cu feliile de paine inmuiate in lapte.
Se amesteca cu verdeata tocata si cu ouale crude.
Condimentam cu sare si piper.
Se adauga 1-2 linguri de smantana
Intr-o tava de chec pe care o vom unge cu ulei si o tapetam cu pesmet, punem prapurul cu marginile afara.
Umplem tava pe jumatate cu compozitia de drob, aranjam oualele fierte si turnam si restul de compozitie peste.
Acoperim cu prapurul.
Sau in tava unsa se pune hartie de copt, se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, iar dupa ce am pus compozitia se unge cu ou batut.
Se da la cuptor pentru 40-45 min.
Se scoate din tava si se taie felii dupa ce s-a racit.