- 5 dovlecei (scurti si grasi)
- 300 g carne tocata de pui
- sare,
piper, cimbru
- marar, patrunjel
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa mare
- 2 catei usturoi
- suc de rosii
Dovleceii spalati se curate de coaja si se taie in 2 sau 3 bucati egale si se scobesc cu o lingurita, fara a atinge fundul.
Carnea de pui tocata se amesteca cu miezul dovleceilor maruntit (in loc de orez), se adauga sare, piper, cimbru, marar si patrunjel si jumatate de ceapa toccata marunt.
Dovleceii se umplu cu amestecul de carne, se pune un capac de ardei rosu si se aseaza in cratita, unul langa altul.
Separat se face un sos din ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, verdeata si suc de rosii care se toarna peste dovleceii umpluti. Daca este necesar se mai adauga apa fierbinte in cratita.
Se dau dovleceii umpluti la cuptor, pana se rumenesc putin deasupra.
Dovleceii umpluti se servesc simpli sau cu iaurt deasupra.