- 4 dovlecei tineri
- 2 linguri de ulei
- sare
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de smantana
- 1 bila mare de mozzarella
- piper
- 250 g paste
- 100 g salam chorizo (optional)
- cascaval ras
Dovleceii tineri se spala si se taie rondele subtiri (nu se curate de coaja).
Intr-o tigaie mare sau cratita, rondelele de dovlecei se pun pe foc impreuna cu uleiul si sarea.
Cand se inmoaie putin se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand, pana dovlecelul se inmoaie bine si scade mult. O parte din dovlecei se vor farama.
Peste dovlecelul scazut se pun 3 linguri de smantana si mozzarella rupta bucatele. Se amesteca usor.
Intre timp se fierb pastele in apa clocotita cu sare. (eu am folosit paste colorate pentru aspect mai frumos).
Pastele fierte si scurse se adauga peste dovlecei si se amesteca usor.
Optional, cine doreste poate pune salam chorizo taiat bucatele (da un gust usor picant, foarte bun)
Se toarna compozitia intr-un vas uns cu unt, se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste usor (aprox. 45 min.).