Crema de zahar ars cu inghetata

Crema de zahar ars cu inghetata

Ingrediente

- 3 oua oua

- 1,5 linguri zahar zahar

- vanilie

- 330 ml lapte lapte

- 2,5 linguri zahar zahar pt. ars

- inghetata de vanilie

Mod de preparare

Din aceasta cantitate rezulta 3 portii individuale.

Se folosesc 3 castronele de ceramica pt. sufleu, de 9 cm diametru.

Intr-o craticioara se pun 2,5 linguri de zahar tos la foc mic, pana incepe sa se coloreze si zaharul s-a topit. Turnam zaharul ars in cele 3 castronele in mod egal si se lasa la racit.

Intre timp se amesteca cu un tel ouale cu zaharul si vanilia, peste care se toarna laptele.

Turnam crema in cele 3 castronele pe care le asezam intr-o tava in care se pune apa fierbinte pana la jumatatea castronelelor.

Introducem tava cu castronelele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute, pana se incheaga crema. Dupa ce crema sa racorit, introducem castronelele in frigider.

Dupa ce s-au racit bine, desprindem crema de pe margini cu un cutit subtire si o rasturnam pe o farfurie.

Punem alaturi de crema 2 globuri de inghetata de vanilie.

Este usor de facut, foarte gustoasa si merge foarte bine cu inghetata de vanilie.