- 500g faina
- 1 praf de copt
- 5 galbenusuri de ou
- 7 linguri de zahar
- 4 linguri de smantana
- 250g unt sau
untura
- 5 albusuri de ou
- 10 linguri de zahar
- 8-10 linguri nuca macinata
- 1 borcan de gem acrisor ( visine,
caise, etc.)
Se pun intr-un castron faina si praful de copt cernute, galbenusurile, zaharul, smantana sau iaurt gras si untul la temperature camerei. Se framanta totul pana devine un aluat uniform (eu am folosit robotul de bucatarie cu carligul pt. aluat).
Aluatul se invaleste in folie alimentara si se pune in frigider pana se prepara bezeaua cu nuca.
Cele 5 albusuri se bat foarte bine turnanad zaharul treptat, pana devine foarte tare si lucios. Se incorporeaza usor nuca macinata.
Se ia cate o biluta din aluat si se imbraca formele de tarte, ridicand aluatul pe peretii formei (am folosit forme de tarte mici si au rezultat aprox. 50 de cosulete).
In mijloc se pune un varf de lingurita de gem, iar deasupra se pune o jumatate de lingura de bezea cu nuca. Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-30 minute, pana marginea de aluat se rumeneste frumos.