- 600 g faina alba
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita zahar
- 200 ml lapte cald
- 150 ml apa calda
- 1 ou
- 100 ml ulei
- 50 g unt moale
- 500 g branza (amestec de telemea si branza dulce)
- galbenus pentru uns cornurile
- seminte de susan
Drojdia se dizolva in apa calda, se adaugazaharul si 100 g faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut aprox. 10 minute.
Intr-un bol se pune restul de faina, uleiul, oul, sarea, se adauga amestecul de drojdie si se omogenizeaza. Se framanta (eu am folosit robotul) adaugand treptat laptele cald. Daca este necesar se mai adauga lapte sau faina pentru a obtine un aluat elastic, nelipicios, usor de manevrat.
Se imparte aluatul in 5 parti egale. Din fiecare se formeaza cate o bila care se aplatiseaza cu sucitorul.
Se unde fiecare foaie cu untul moale si se aseaza intr-un bol suprapuse. Se acopera bolul cu folie alimentara si se da la rece o ora.
Se scoate aluatul de la rece, se rastoarna pe blat si se taie in 5 fasii aproximativ egale. Fiecare fasie se indoaie (rezulta astfel 10 foi de aluat) si se intinde in forma de disc.
Fiecare disc se imparte in 8 parti egale. La baza fiecarei parti se pune o lingurita cu branza si se ruleaza.
Se aseaza cornurile in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou, se presara cu seminte de susan si se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos.