Cocosel la cuptor

Cocosel la cuptor

Ingrediente

- 1 cocosel de 500 gr

- 15 grunt unt la temp. cameremerei

- 1 lingurita mustar mustar

- 1 lingurita miere

- 1 catel de usturoi usturoi

- cimbru

- sare sare, piper piper negru

- 25 ml vin

Mod de preparare

Se sterge bine puiul sa fie uscata pielea, apoi se lasa timp de 1 ora sa revina la temp. camerei.

Se mixeaza untul moale cu mustarul, mierea, cimbrul, sare si piper negru macinat ca sa obtineti o pasta moale. Cu aceasta pasta se unge puiul peste tot, inclusiv sub pielea de pe piept. Se introduce in pui un catel de usturoi curatat .

Se aseaza puiul cu pieptul in jos, intr-o tava termorezistenta.

Se da tava la cuptor la 200C timp de 15 minute.

Se intoarce puiul, se unge cu sucul din tava, se adauga vinul si se mai coace inca 30-35 minute, tot la 200C. Puiul va fi foarte rumenit datorita mierii. (la cuptorul electric se seteaza: 6th, carne - 200 grade, 45 minute – fara preincalzire)

Scoateti puiul pe un platou si acoperiti-l lejer cu folie de aluminiu.