Clatite cu gem

Clatite cu gem

Ingrediente

- 2 oua oua

- sare sare

- 400 ml apa (3 cani mici)

- 220 ml faina faina (12 linguri)

- ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare

Se bat ouale cu putina sare.

Se adauga apa si faina si se bate bine cu telul in forma de para, pana se elimina toate cocoloasele.

Nu este necesar sa punem arome in compozitie, deoarece aroma este data de umplutura.

Incalzim, la foc vioi, o tigaie antiaderenta si o ungem (cu o pensula) cu putin ulei.

Luam cu un polonic din compozitie si varsam cam 3/4 in tigaia incinsa si apoi cu miscari circulare intindem aluatul in tigaie si lasam pana se rumeneste putin. Cand incepe clatita sa se desprinda de pe vas o intoarcem sa se coaca si pe partea cealalta.

Pe masura ce se coc, le punem suprapuse pe o farfurie.

Foile de clatite ies subtiri si foarte fragede.

Se pot umple cu gem, crema de ciocolata, branza de vaci, dupa preferinta.

Daca nu le servim imediat, acoperim farfuria cu clatite cu un capac, sa nu se usuce.