1 kg ciuperci mari
1 ceapa mica
- 1/2 ardei dras rosu
- 1 cescuta mazare
- 1 mana de spanac
- 1 lingura de branza
- 3 catei de usturoi
- 1 ou,
- sare,
piper
- cascaval,
- patrunjel
Ciupercile se spala si se rup piciorusele
Palariile se pun intr-o tava pe hartie de copt
Piciorusele, ceapa si ardeiul gras se taie marunt si se calesc impreuna 2-3 min, cat sa-si schimbe culoarea.
Se adauga mazarea si spanacul si se amesteca pe foc inca un minut (mazarea si spanacul pot fi si de la congelator).
Se opreste focul si compozitia se amesteca cu 1 lingura de branza, oul si usturoiul pisat.
Se amesteca bine, se adauga sare si piper dupa gust.
Se umplu palariile cu aceasta compozitie si se da la cuptorul incins in prealabil tare la 200 grd.pentru aprox. 30 min.
Cand sunt gata se scoate tava, se presara cascaval si se mai lasa 2 minute in cuptor pana se topeste cascavalul.