- 1 salata mare
- 2 legaturi stevie
- 2 legaturi loboda rosie
- 2 legaturi loboda alba
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei
- 1 lingura de orez
- sare
- patrunjel, leustean
- 700 ml bors proaspat
- 1 ou
- faina
Se pune o oala de ciorba pe foc cu 2 linguri de ulei in care se inmoaie putin ceapa.
Se adauga pe rand salata, stevia si loboda, curatate de cotoare si taiate mare.
Se amesteca in oala, pana se inmoaie putin verdeturile.
Se adauga apa calda, cat sa acopere verdeturile de trei degete si se fierbe 10-15 minute. Se pune orezul in oala si se mai fierbe pana se inmoaie orezul.
Se drege de sare
Separat se fierbe borsul si se adauga clocotit in oala de ciorba.
Se gusta din nou ciorba; daca nu are suficienta sare, ciorba nu este acra oricat bors vom pune.
Se pune verdeata tocata marunt.
Intre timp batem oul cu putina sare si adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat de clatite putin mai gros.
Facem una sau doua clatite, functie de marimea tigaii.
Cand s-au racorit, taiem clatitele in fasii late si le adaugam la ciorba.
Este foarte gustoasa si racoritoare