Ciorba de gasca

Ciorba de gasca

Ingrediente

- carne de pasare sare (gasca, curcan, pui pui)

- 2 cepe

- 1 morcov morcov

- 1 pastarnac

- 1 telina mica

- 1/2 ardei gras ardei gras rosu

- 1 litru de bors

- o mana de fidea

- sare sare

- patrunjel

- leustean

Mod de preparare

Se poate folosi orice fel de pasare.

Se pun intr-o oala bucatile de pasare spalate in prealabil, adaugam apa rece cat sa acopere carnea cu 3 degete si putina sare.

Se pune oala pe foc si se aduna spuma de la carne, pe masura ce se formeaza.

Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa tocata, zarzavatul dat pe razatoarea mare sau taiat marunt si ardeiul taiat felii subtiri.

Dupa ce carnea si zarzavatul au fiert, se adauga o mana de fidea si se mai fierbe la foc potrivit aprox. 5 minute.

Se potriveste de sare, se adauga borsul fierbinte, si se mai da ciorba in doua clocote.

Se opreste focul si se adauga patrunjel si leustean tocat marunt.