- carne de pa sare (gasca, curcan,
pui)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 litru de bors
- o mana de fidea
- sare
- patrunjel
- leustean
Se poate folosi orice fel de pasare.
Se pun intr-o oala bucatile de pasare spalate in prealabil, adaugam apa rece cat sa acopere carnea cu 3 degete si putina sare.
Se pune oala pe foc si se aduna spuma de la carne, pe masura ce se formeaza.
Cand carnea a fiert pe jumatate, se adauga ceapa tocata, zarzavatul dat pe razatoarea mare sau taiat marunt si ardeiul taiat felii subtiri.
Dupa ce carnea si zarzavatul au fiert, se adauga o mana de fidea si se mai fierbe la foc potrivit aprox. 5 minute.
Se potriveste de sare, se adauga borsul fierbinte, si se mai da ciorba in doua clocote.
Se opreste focul si se adauga patrunjel si leustean tocat marunt.