pentru caramel
- 4 linguri zahar
- 1 lingura apa
blatul de ciocolata
- 125 ciocolata neagra
- 80 g unt
- 3 oua
- 120 g zahar
- 80 g faina
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
flanul de vanilie
- 4 oua
- 120 g zahar
- 200 ml lapte condensat sau smantana
- 100 ml lapte dulce
Caramelul
4 linguri de zahar si o lingura de apa se caramelizeaza.
Ungem o tava de guguluf cu unt si turnam caramelul.
Blatul de ciocolata
Topim untul si punem in el ciocolata rupta bucatele. Omogenizam bine sa se topeasca ciocolata (daca nu s-a topit putem sa mai punem 20 de secunde la microunde).
In alt bol batem ouale cu zaharul si amestecam cu ciocolata topita. Adaugam faina si cacaoa cernute si un praf de sare.
Turnam compozitia in vasul in care am pus caramelul.
Flanul de vanilie
Ouale se bat cu zaharul si adaugam laptele (cel dulce si cel condensat).
Punem flanul in tava, peste compozitia cu ciocolata.
Acoperim tava cu folie de aluminiu, o asezam intr-un vas cu apa fierbinte pana la jumatate si introducem totul in cuptorul incalzit la 180 de grade, pe cea mai joasa treapta a cuptorului pentru 1 ora si 15 minute.
Dupa ce s-a racit minim 1 ora, punem un platou deasupra formei si cu o miscare rapida intoarcem forma.
Pofta Buna!
In timpul coacerii, straturile se inverseaza! Singure! De la sine! Imposibil?