- 550 gr faina
- 150 ml apa calda
- 150 ml lapte cald
- 1 ou
- 50 gr unt
- 3 lingurite zahar
- 20 gr drojdie proaspata
- 10 gr sare
- ou batut pt. uns
Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza.
In laptele cald punem untul taiat cubulete.
Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste ele turnam laptele si apoi apa cu drojdia. Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chiflele pufoase.
Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jumatate de ora.
Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda.
Tava o ungem cu unt si presaram putina faina, apoi punem chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
La final le ungem cu ou batut si presaram seminte. Le coacem la 180 grade aprox 25 minute.
NOTA: pentru chifle se poate folosi un amestec de faina alba cu faina intermediara si se pot adauga in aluat seminte de in si floarea soarelui.