Chec cu nuca si visine

Chec cu nuca si visine

Ingrediente

5 oua oua

5 linguri ulei

5 linguri zahar zahar

5-6 linguri faina faina

½ praf de copt

sare sare

vanilie

coaja de portocala portocala sau lamaie lamaie

nuca

visine visine din visinata sau din compot

100g ciocolata ciocolata maruntita

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,

se adauga zaharul si se bat albusurile in continuare foarte tare

Se incorporeaza usor galbenusurile amestecate cu uleiul

Se adauga vanilia si coaja de portocala sau lamaie

Se incorporeaza usor faina, amestecata cu praful de copt, cernuta

Se amesteca foarte usor cu nuca si ciocolata taiate marunt, se adauga visinele taiate sau alte fruct (merisoare, stafide, etc.)

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt sau margarina (eu am pus-o intr-o tava de silicon) si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grd ( pt. cuptorul electric - 6th(170grd), patiserie, 50 min) Nu se deschide cuptorul 20 min.

Se coace pana se rumeneste usor deasupra.