5 oua
5 linguri ulei
5 linguri zahar
5-6 linguri faina
½ praf de copt
sare
vanilie
coaja de portocala sau
lamaie
nuca
visine din visinata sau din compot
100g ciocolata maruntita
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,
se adauga zaharul si se bat albusurile in continuare foarte tare
Se incorporeaza usor galbenusurile amestecate cu uleiul
Se adauga vanilia si coaja de portocala sau lamaie
Se incorporeaza usor faina, amestecata cu praful de copt, cernuta
Se amesteca foarte usor cu nuca si ciocolata taiate marunt, se adauga visinele taiate sau alte fruct (merisoare, stafide, etc.)
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt sau margarina (eu am pus-o intr-o tava de silicon) si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grd ( pt. cuptorul electric - 6th(170grd), patiserie, 50 min) Nu se deschide cuptorul 20 min.
Se coace pana se rumeneste usor deasupra.