Cerafa de porc la cuptor

Cerafa de porc la cuptor

Ingrediente

- 2,5 kg ceafa porc (bucata intreaga)

- 2,5 lingurite sare sare

- 1,5 lingurite piper piper

- 2 lingurite chimen (amestec macinat si seminte)

- 2 lingurite boia de ardei

- 2 lingurite ulei

- 2 canute apa calda

- cartofi cartofi si mirodenii (optional)

Mod de preparare

Bucata de carne se sterge bine cu un servet de hartie si se freaca pe toate partile cu sarea.

Cu amestecul de piper, chimen si boiaua de ardei se maseaza carnea bine pe toate partile. La fel se procedeaza si cu cele 2 linguri de ulei.

Se pune carnea intr-o tava, se acopera cu folie de aluminiu si se da la frigider minim 12 ore.

Se toarna in tava cu carne 2 canute de apa calda, se acopera cu folia de aluminiu si se introduce in cuptorul incins la 200 grade, 30 minute.

Se micsoreaza temperature la 170 grade si se coace timp de 1,5 ore. La jumatatea timpului se mai adauga apa calda daca este nevoie.

Dupa scurgerea timpului stabilit, se aseaza in jurul bucatii de carne cartofi taiati in bucati mari care se presara cu sare, piper, chimen si putina boia.

Se acopera tava cu folia de aluminiu si se introduce in cuptor la 170 grade pentru 30 minute.

Se indeparteaza folia si se introduce din nou tava in cuptor la 220 grade timp de 30-40 miinute, pana se rumenesc cartofii.

Se scoate tava din cuptor, se aseaza folia de aluminiu usor peste tava si se lasa friptura la odihnit 20 minute.

Friptura este extrem de gustoasa si foarte frageda.