Cartofi dulci evantai

Cartofi dulci evantai

Ingrediente

100g iaurt fara grasimi,

piper piper negru proaspat macinat,

sare sare

1 catel de usturoi usturoi tocat marunt,

1 linguritacimbru,

1 lingurita ulei de masline,

4 cartofi cartofi dulci medii,

1 linguraunt unt nesarat, topit,

1 ceapa ceapa verde

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Intine o foaie de copt intr-o tava.

Spala cu un burete si usuca bine cartofii. Feliaza cartofii fara sa apesi cu lama cutitului pana jos, astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.

Indeparteaza cativa milimetri feliile una de cealalta.

Amesteca untul topit cu ulei de masline, cimbru, usturoi, sare si piper. Unge cartofii cu jumatate din acest mix.

Aranjeaza-i pe foaia de copt si pune-i la cuptor 50 minute-1 ora. Dupa o jumatate de ora insa, scoate-i din cuptor si unge-i cu restul de unt aromat.

Pana sa-i scoti de tot, amesteca iaurtul cu ceapa verde taiata marunt (atat partea verde, cat si cea alba), pune putina sare si piper.

Serveste cartofii cu acest sos din iaurt.