Budinca de orez cu sunca si cascaval

Budinca de orez cu sunca si cascaval

Ingrediente

- 4 pahare de orez fiert

- 150 g telemea rasa

- 100 g sunca taiata cubulete

- 1 morcov morcov ras

- 1 legatura patrunjel tocat marunt

- 2 oua oua

- 1 pahar de lapte lapte

- 150 g crema de branza

- 150 g parmezan ras

- sare sare, piper piper

Mod de preparare

Intr-un bol mare se amesteca orezul fiert cu telemeaua, sunca, morcovul si patrunjelul.

Separate se bat ouale, se adauga laptele, crema de branza, parmezanul, sarea si piperul.

Din aceasta compozitie se pastreaza 3/4 de cana, iar restul se incorporeaza in amestecul de orez.

Orezul se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza, iar deasupra se toarna cana pastrata cu amestecul de oua cu laptele si branzeturile.

Se introduce tava cu budinca in cuptorul incins la 200 grade timp de 30-40 minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Budinca este satioasa, usor de preparat si foarte gustoasa.

Budinca poate fi servita atat la masa de pranz sau cina, cat si ca aperitiv.