- 4 pahare de orez fiert
- 150 g telemea rasa
- 100 g sunca taiata cubulete
- 1 morcov ras
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- 2 oua
- 1 pahar de lapte
- 150 g crema de branza
- 150 g parmezan ras
- sare, piper
Intr-un bol mare se amesteca orezul fiert cu telemeaua, sunca, morcovul si patrunjelul.
Separate se bat ouale, se adauga laptele, crema de branza, parmezanul, sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se pastreaza 3/4 de cana, iar restul se incorporeaza in amestecul de orez.
Orezul se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se niveleaza, iar deasupra se toarna cana pastrata cu amestecul de oua cu laptele si branzeturile.
Se introduce tava cu budinca in cuptorul incins la 200 grade timp de 30-40 minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Budinca este satioasa, usor de preparat si foarte gustoasa.
Budinca poate fi servita atat la masa de pranz sau cina, cat si ca aperitiv.