Budinca cu dovlecei si salam picant

Budinca cu dovlecei si salam picant

Ingrediente

- 0,5 kg dovlecel (2 buc)

- 4 oua oua

- 1 iaurt mic

- 50 g branza dulce (facultative)

- 150 g cascaval cascaval ras (sau 100g cascaval cascaval + 50g parmezan ras)

- 1 ardei rosu taiat cuburi mici

- 3-4 fire de ceapa ceapa verde (facultativ)

- 100 gr. salam picant

- 50 g masline negre (fara samburi)

- patrunjel

- 2-3 linguri faina faina

- 1/2 plic de praf de copt

- sare sare, piper piper

- 50 g cascaval cascaval ras fin

Mod de preparare

Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, cu tot cu coaja, pana la seminte (semintele se arunca); se adauga putina sare si se lasa pentru a extrage apa.

Cascavalul se rade, se amesteca cu ouale batute si iaurtul.

Se adauga ardeii, salamul taiate cubulete, maslinele taiate rondele si patrunjelul tocat

Dovlecelul se stoarce in maini pentru a elimina apa si se adauga in compozitie

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

Se potriveste de sare si piper

Se toarna compozitia intr-un vas iena (aprox. 18x30cm)sau intr-o tava (forma de chec/ cozonac tapetata cu hartie), care se unge cu margarina sau unt.

Se presara budinca cu cascaval ras fin si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grd pentru 40 min (pana se rumeneste putin deasupra).