- 0,5 kg dovlecel (2 buc)
- 4 oua
- 1 iaurt mic
- 50 g branza dulce (facultative)
- 150 g cascaval ras (sau 100g
cascaval + 50g parmezan ras)
- 1 ardei rosu taiat cuburi mici
- 3-4 fire de ceapa verde (facultativ)
- 100 gr. salam picant
- 50 g masline negre (fara samburi)
- patrunjel
- 2-3 linguri faina
- 1/2 plic de praf de copt
- sare,
piper
- 50 g cascaval ras fin
Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, cu tot cu coaja, pana la seminte (semintele se arunca); se adauga putina sare si se lasa pentru a extrage apa.
Cascavalul se rade, se amesteca cu ouale batute si iaurtul.
Se adauga ardeii, salamul taiate cubulete, maslinele taiate rondele si patrunjelul tocat
Dovlecelul se stoarce in maini pentru a elimina apa si se adauga in compozitie
Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt
Se potriveste de sare si piper
Se toarna compozitia intr-un vas iena (aprox. 18x30cm)sau intr-o tava (forma de chec/ cozonac tapetata cu hartie), care se unge cu margarina sau unt.
Se presara budinca cu cascaval ras fin si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grd pentru 40 min (pana se rumeneste putin deasupra).