- 3 oua
- 150 g zahar
- 1 plicuri zahar vanilat
- coaja de la 1 portocala
- 150 ml ulei
- 150 ml iaurt
- 1 praf copt
- 335 g faina
- zeama de la o jumatate de lamaie
Cele 3 oua se amesteca intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Adaugati laptele, amestecati, adaugati uleiul treptat, amestecati.
Se adauga coaja de portocala si zeama de lamaie
Se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt
In formele de briose se pun hartiutele pentru briose (daca formele sunt din silicon nu este nevoie de hartiute).
Se pune in fiecare forma aluat pana la jumatate, se adauga fructe, gem sau crema, dupa preferinta, si se acopera cu un pic de aluat. Se lasa un spatiu cam de jumatate de centimetru pana la marginea formei de briose, pentru ca acesasta creste la copt.
Se lasa la cuptor aprox. 20 minute fara sa se deschide usa. Se coc briosele pana se rumenesc usor deasupra. Se face testul cu scobitoarea (daca scobitoarea iese uscata, fara aluat lipit de ea, atunci se pot scoate din cuptor).
Sunt pufoase si delicioase