- 80 g unt moale
- 125 g zahar
- 2 oua
- 140 g smantana
- vanilie
- coaja rasa de lamiae
- un praf de sare
- 300 g faina
- 5 g praf de copt
- 150 g afine
Se amesteca untul moale cu zaharul,
Se adauga ouale intregi si se amesteca bine cu telul, se adauga smantana, se amesteca si se incorporeaza apoi vanilia, coaja de lamaie si sarea.
Intr-un bol se amesteca praful de copt cu faina.
O lingura de faina se pune peste afine.
Restul de faina se amesteca bine in compozitie pana la omogenizare.
Afinele amestecate cu lingura de faina se incorporeaza usor in compozitie, pentru a nu se zdrobi fructele.
Cu o lingura (eu am folosit lingura de inghetata) se umplu formele de briose 3/4 , deoarece briosele cresc la copt.
Briosele se coc in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aproximativ 30 minute, pana se rumenesc usor deasupra.
Briosele sunt pufoase si foarte gustoase.