Briose aperitiv cu cascaval

Briose aperitiv cu cascaval

Ingrediente

- 2 oua oua

- 250 ml lapte lapte

- 2 linguri smantana

- 200 g faina faina

- 1 praf de copt

- 2 linguriunt unt moale

- 50 g parmezan ras

- 100 g cascaval cascaval

- sare sare, piper piper, marar

Mod de preparare

Ouale, laptele si smantana se amesteca cu telul.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in amestecul de oua cu laptele.

Se adauga in compozitie untul foarte moale, parmezanul, iar apoi cascavalul ras pe razatoarea mare si mararul taiat marunt.

Se asezoneaza cu sare si piper.

Rezulta un aluat foarte moale. Se umple formele de briose 3/4, pentru a lasa loc de crestere (eu am folosit lingura pentru inghetata).

Se coc briosele la 180 grade, aprox. 30 minute, pana se rumenesc usor deasupra.

Briosele sunt foarte pufoase si gustoase.