Bomboane din biscuiti si nutella

Bomboane din biscuiti si nutella

Ingrediente

- 150 g biscuiti simpli

- 250 g nutella

- 1 lingura esenta rom

- 50 g migdale macinate

- 50 ml lapte lapte

- alune de padure

- visine visine din visinata

pentru décor

- 150 g ciocolata ciocolata

- bombonele colorate si de ciocolata ciocolata

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca biscuitii sfaramati, nutella, esenta de rom, migdalele si laptele. Se framanta bine cu mana pana obtinem o compozitie uniforma, din care se pot forma bilele. Daca compozitia este prea faramicioasa, se mai poate adauga putin lapte.

Din compozitie se formeaza bile, in mijlocul carora se pune o aluna de padure sau o visina din visinata (fara sambure).

Ciocolata se topeste pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde amestecand la fiecare 15-20 secunde.

Bomboanele se imbraca in ciocolata topita si se presara deasupra bombonele colorate (pentru bomboanele cu alune de padure) sau de ciocolata (pentru bomboanele cu visine din visinata).

Bomboanele asezate pe o hartie de copt se pun in frigider pana se intareste ciocolata.