- 150 g biscuiti simpli
- 250 g nutella
- 1 lingura esenta rom
- 50 g migdale macinate
- 50 ml lapte
- alune de padure
- visine din visinata
pentru décor
- 150 g ciocolata
- bombonele colorate si de ciocolata
Intr-un castron se amesteca biscuitii sfaramati, nutella, esenta de rom, migdalele si laptele. Se framanta bine cu mana pana obtinem o compozitie uniforma, din care se pot forma bilele. Daca compozitia este prea faramicioasa, se mai poate adauga putin lapte.
Din compozitie se formeaza bile, in mijlocul carora se pune o aluna de padure sau o visina din visinata (fara sambure).
Ciocolata se topeste pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde amestecand la fiecare 15-20 secunde.
Bomboanele se imbraca in ciocolata topita si se presara deasupra bombonele colorate (pentru bomboanele cu alune de padure) sau de ciocolata (pentru bomboanele cu visine din visinata).
Bomboanele asezate pe o hartie de copt se pun in frigider pana se intareste ciocolata.