- 150g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 varf cutit de bicarbonat
- 1 linguriță busuioc uscat
- sare,
piper
- 100g unt rece
- 1 ou
- 30g sunca (afumata)
- 1 fir ceapa verde
Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul, busuiocul, sarea si piperul.
Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca cu varful degetelor pana se obtine o compozitie faramicioasa.
Se incorporeaza oul, sunca si ceapa verde taiate bucatele cat mai mici si se amesteca bine pana se obtine un aluat uniform care se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru aprox. 30 minute.
Se intinde o foaie de 3 mm care se taie cu forme pt. prajituri sau cu un pahar.
Biscuitii se coc la foc mediu pana se rumenesc usor.
Sunt fragezi si gustosi, atat calzi cat si reci.