- 300 g faina
- 1 lingurita rasa sare
- 50 g unt rece
- 200 g cascaval ras
- 150-180 ml bere
- 1 ou pentru uns
- chimen, rozmarin, mac, etc.
Faina se amesteca cu sarea si untul rece cu degetele, pana devine ca nisipul.
Se adauga cascavalul ras pe razatoarea mare, miorodenii (rozmarin, busuioc, etc.) si se amesteca.
Se toarna berea si se framanta usor pana aluatul devine nelipicios. Se pune o ora la frigider intr-o folie alimentara.
Aluatul racit se imparte in doua.
Se intinde o foaie dreptunghiulara de aluat direct pe foaia de copt, se unge aluatul cu ou batut si se presara chimen. Se taie apoi biscuitii dupa preferinta. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 20 minute, pana se rumenesc. Biscuitii se scot usor dupa foaia de copt.
Se repeta operatia si cu foaia a doua.