Biscuiti crocanti cu susan

Biscuiti crocanti cu susan

Ingrediente

- 70 g faina faina

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 lingurita sare sare

- 160 g seminte de susan

- 60 gunt unt moale

- 100 g zahar zahar (brun)

- 1 ou

- 1/2 lingurita esenta vanilie

- 1 lingurita zeama de lamaie lamaie

Mod de preparare

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.

Semintele de susan se coc in cuptor pana se rumenesc foarte usor

Untul moale si zaharul se bat bine cu mixerul. Se adauga oul, vanilia si zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema. Se adauga faina treptat, amestecand cu mixerul la viteza mica.

In compozitie se incorporeaza semintele de susan, amestecand cu o paleta sau o lingura.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun gramajoare din compozitie cu ajutorul unei lingurite, la distanta de 3-4 cm unele de altele. In cuptor compozitia se lasa, formand niste discuri mari.

Biscuitii se coc la 180 grade timp de 8-15 minute (depinde de marimea lor).

Dupa 5-6 minute, cand se formeaza un cerc usor auriu, biscuitii se intorc cu o paleta, usor pentru a nu-i deforma si se coc in continuare, avand grija sa nu se arda.

Dupa ce s-au copt, biscuitii se lasa la racit pe hartia de copt. Cand sunt calzi ei sunt foarte moi, dar cand se racesc devin crocanti si foarte gustosi.