- 100 gr. faina de ovaz (sau fulgi de ovaz macinati marunt)
- 50 gr. faina de secare
- 90 gr. migdale macinate (dar nu foarte fin, sa ramana si bucatele mici)
- 80 gr. zahar
- 0,25 lingurita scortisoara
- 0,25 lingurita nucsoara macinata (facultative)
- 40 ml ulei
- 40 gr. miere
- 2 linguri suc de lamaie
- 50 ml. suc de portocale (1 portocala)
Intr-un castron se pune ingredientele uscate si se amesteca.
Se adauga lichidele (mierea rebuie sa fie lichida, nu zaharisita) si se amesteca foarte bine cu lingura pana nu se mai lipeste de castron. Se poate amesteca si cu mana, dar este destul de lipicios.
Intr-o tava se pune hartie de copt.
Se ia din aluat cate o jumatate de lingurita din compozitie (sau mai mult) si cu mana umeda se fac bilute care se aseaza in tava de copt, la distanta de 1 cm una de alta.
Se turtesc bilutele cu degetul mare si se introduce tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grd. Pentru 15-20 min.