400 g. faina
- 125 g. amidon alimentar
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g. zahar
- sare, un varf de lingurita
- 2 linguri mac
- 150 ml. ulei
- 150 ml apa
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
Se amesteca intr-un castron faina cu amidonul, praful de copt, zaharul, sarea si macul.
In alt castron se amesteca bine cu telul uleiul, apa, coaja de lamaie si vanilia.
Cele doua copozitii se amesteca bine. Se obtine un aluat destul de moale si putin lipicios.
Se pune pe masa presarata cu faina. Se intinde o foaie de aluat (ajutandu-va cu faina), cam de 5mm grosime. Se taie diverse forme, dupa preferinta.
Se pun intr-o tava pe o hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aprox. 15 minute (biscuitii trebuie sa ramana albi, dar rumeniti pe fund)
Sunt la fel de buni atat calzi cat si reci.