Alba ca zapada

Alba ca zapada

Ingrediente

foile

• 10 linguri de lapte lapte

• 10 linguri de zahar zahar

• 10 linguri de ulei

• 2 oua oua

• 1 lingurita rasa de amoniac

• un praf de sare sare

faina faina cat cuprinde (500-550 g)

crema

• 1 litru de lapte lapte

• 8 linguri de faina faina (sau amidon)

• 6 linguri de zahar zahar

• 1 pachet deunt unt (200 gr)

• coaja rasa de la o lamaie lamaie

• 1 esenta de vanilie

• sucul de la o lamaie lamaie

• nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Ouale, zaharul, uleiul, sarea si laptele se bat bine cu telul. Se adauga treptat faina in care s-a adaugat amoniacul pana obtinem un aluat omogen, potrivit de tare, care nu se lipeste de maini.

Aluatul se lasa la odihnit 30 min.

Aluiatul se imparte in 3 parti egale. Fiecare parte de aluat se intinde pe o foaie de copt, pe fundul tavii de aragaz, pana cand acesta devine foarte subtire si se coace la 150 grd, aprox. 15 min, pana foaia se coloreaza foarte putin.

Pentru crema, se pune int-o cratita faina (sau amidonul), zaharul, coaja de lamaie si se toarna laptele treptat, amestecand continuu, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe compozitia la foc mic, amestecan continuu, pana crema se ingroasa.

Vanilia si sucul de lamaie se adauga dupa ce luam cratita de pe foc.

Crema se lasa la racit acoperita cu folie alimentara pentru a nu face crusta.

Crema rece se mixeaza adaugand treptat untul moale.

Pentru a monta prajitura, se tapeteaza tava cu folie alimentara, se pune o foaie care se unge cu un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala), se pune a doua foaie si iar un strat de crema, pastrand 3 linguri si apoi ultima foaie, iar deasupra cele 3 linguri de crema pastrate.

Se intinde bine crema cu cele 3 linguri de crema deasupra ultimei foi si se presara cu nuca de cocos din belsug.

Impachetam prajiture in folia de plastic, acoperind toata suprafata acesteia, punem deasupra un tocator, apoi o greutate si punem prajitura la frigider pana a doua zi.

Prajitura se taie cand este foarte rece si foile sunt moi.