Tort diplomat

Tort diplomat

Ingrediente

- 400 gr piscoturi

- 3 portocale

- 3 kiwi

- 500 mi lapte lapte

- 500 ml frisca lichida

- 1 conserva compot ananas

- 200 gr zahar zahar

- 5 galbenusuri

- 2 linguri faina faina

- 20 gr gelatin

- 1 esenta lamaie lamaie

Mod de preparare

Hidratam gelatin cu apa calda si o lasam la inmuiat

Punem intr-o cratita zaharul, galbenusurile, faina si esenta de lamaie. Amestecam usor cu un tel.

Incorporam laptele treptat, amestecam cu telul, pana devine o crema omogena

Punem cratita la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa.

Las crema la racit aprx. 10 min.

In crema calda pun gelatin si amestec usor pana se topeste gelatin complet si crema devine omogena (daca gelatin nu se topeste toata, mai incalzesc usor amestecul).

Las crema la racit la temperature camerei.

Fructele decojite le tai cuburi potrivite, la fel si ananasul

Bat frisca lichida cu mixerul, pana se intareste

Adaug crema treptat si mixez, pana devine o crema omogena.

Intr-o forma de tort, pun o hartie de copt.

Piscoturile le inmoi usor in sucul de la ananas si le asez pe marginea formei de tort.

La fundul formei asez felii de portocale si kiwi, pun un strat de crema, adaug fructele taiate cuburi, un strat de crema, un strat de fructe, pana umplu tot tortul.

Deasupra asez piscoturi insiropate, sa acopere toata suprafata tortului.

Las la racit minim 6 ore.

Rastorn tortul pe o farfurie si desfac peretii laterali ai formei.