blat
- 4 oua
- 300 gr. zahar
- 1 lamaie mare - coaja
- 150 ml. smantana de frisca
- 250 gr. faina cu agent de crestere
- 30 gr. malai
- sare
- 100 gr. unt topit
sirop
- 100 gr. zahar
- 1 lamaie mare
crema
- 250 gr. unt
- 250 gr. zahar pudra
- 2 lamai
decoratiuni de zahar
Blatul:
Ouale, coaja de lamaie si zaharul se bat cu mixerul pana devine o crema spumoasa, apoi se adauga smantana si se bate din nou. Incorporez foarte usor faina+malaiul+un praf de sare cernute si untul topit.
Se toarna in tava unsa si se coace 35-40min la 1600C.
Dupa racire, se taie in doua sau trei si se ung foile cu siropul de lamaie (100 gr. Zahar amestecat cu zeama de lamaie)
Crema:
Se pune in robot untul moale, zaharul pudra si coaja de la 2 lamai si se amesteca bine. Se obtine o crema consistenta. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca usor.
Se pune crema intre blaturile insiropate si se orneaza dupa preferinta