- 1 bucata pulpa de porc
- ardei gras (rosu, galben si verde) taiat feliute
- 2 linguri boia
- 2 lingurite chimen macinat mare
- sare si piper
- 1 borcan ardei copti, taiati felii
- 2 cepe rosii feliate
- oregano sau maghiran
- 1 conserva de rosii bucati
- 4 linguri otet rosu
- 1 lingurita zahar brun
Pulpa de porc intreaga, dezosata se pune in cratita cu putin ulei si se prajeste pe toate partile pana prinde o crusta.
Se scoate pulpa din cratita. In aceeasi cratita se pun toate celelalte ingredient si se amesteca. Deasupra se aseaza pulpa de porc, se acopera cu ardeii, torn apa cat sa acopere carnea si adaug otetul si zaharul brun. Se potriveste de sare si piper.
Cratita acoperita cu capac sau folie de aluminiu se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade timp de 2,5 – 3 ore, pana carnea se desprinde suvite.
Carnea nu se taie, ci se desprinde suvite cu furculita si se serveste impreuna cu sosul format alaturi de paste, orez, cartofi, etc.
Carnea este foarte frageda si gustoasa.