Somon la cuptor cu cartofi dulci

Somon la cuptor cu cartofi dulci

Ingrediente

- somon somon file sau medalion

- zeama de lamaie lamaie

- sare sare, piper piper, rozmarin

- cartofi cartofi dulci

- sare sare, piper piper

- usturoi usturoi pisat

- cimbru

- rozmarin

- boia dulce/iute

- 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Cartofii se spala bine (nu se curata de coaja), se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu mirodeniile si uleiul, se amesteca bine.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul incins la 200 grd, pana se rumenesc putin.

Somonul se pune intr-un vas termoizolant, il stropim cu zeama de lamaie, adaugam sare, piper si rozmarin. Se acopera cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor la 200 grd. 10 minute, dupa care se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste usor.