Rulada de cartofi cu sunca si cascaval

Rulada de cartofi cu sunca si cascaval

Ingrediente

- 3 cartofi cartofi de marime medie

- 300 g cascaval cascaval

- 200 g sunca presata

- 50 g praz sau ceapa ceapa verde

- 150 g crema de branza

- sare sare, piper piper

- chimen

- patrunjel

Mod de preparare

Se curate cartofii si se taie felii foarte subtiri. Se spala feliile de cartofi in cateva ape si se lasa apoi 10 minute intr-un castron cu apa rece, sa mai iasa amidonul din ei. Dupa aceea se scurg bine si se tamponeaza cu un servet de hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-o tava de aprox. 30x40 cm. tapetata cu hartie de copt se presara 150 g cascaval ras pe razatoarea mare.

Deasupra se aseaza feliile de cartofi suprapuse putin, pentru a acoperi intreaga suprafata.

Se presara putina sare si piper, se adauga restul de cascaval ras si se presara seminte de chimen.

Se introduce tava in cuptorul incins in prealabil la 200 grade timp de aprox. 20 minute, pana se rumeneste putin cascavalul iar cartofii sunt patrunsi (se incearca cu furculita).

Se scoate tava din cuptor si se lasa la odihnit 5 minute, dupa care se aseaza feliile de sunca deasupra, se unge cu crema de branza si se presara cu rondele de praz, ceapa verde sau patrunjel tocat marunt. Foaia umpluta se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt si se mai introduce in cuptor pentru 10 minute.

Rulada se poate servi atat calda cat si rece, presarata cu verdeata proaspata.

Rulada se taie usor cu un cutit zimtat.