Prajitura zebra cu visine

Prajitura zebra cu visine

Ingrediente

• 600 g visine visine fara samburi

• 5 oua oua

• 200 g faina faina

• 250 g zahar zahar

• 40 g cacao cacao

• 30 ml ulei

• un praf de sare sare

• coaja de lamaie lamaie

• vanilie

• 30 g zahar zahar brun

Mod de preparare

Galbenusurile se separa de albusuri si se bat cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa. Se adauga coaja de lamaie, vanilia, uleiul si circa 150 g de faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cu grija cele 2 compozitii cu ajutorul unei spatule, adaugand usor, usor albusurile la galbenus. Mutam jumatate din compozitie in alt vas (se poate folosi vasul in care s-a batut albusul) si adaugam intr-unul cacaoa si in celalalt restul de faina. Se amesteca cu grija cu ajutorul spatulei.

Am obtinut cele doua compozitii si le putem pune in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu diametrul de 25 cm. Se pune mai intai o lingura de compozitie alba si deasupra una maro, apoi din nou alba, apoi din nou maro si tot asa pana epuizam intreaga compozitie. Din cand in cand scuturam tava (o lovim de masa) pentru a nivela straturile de aluat.

Asezam visinele cu grija peste compozitie. Eu le-am asezat sub forma unor cercuri concentrice si presaram deasupra cu zahar brun sau zahar tos.

Prajitura se coace aprox. 40 minute la 180° (cuptor preincalzit). Se lasa un pic la racit si apoi se scoate din forma.