Prajitura rapida fara coacere

Prajitura rapida fara coacere

Ingrediente

ingrediente primul strat

- 250g biscuiti simpli

- 170 g ciocolata ciocolata amaruie

- 150 ml frisca lichida

- 1 lingurita esenta de rom

ingrediente crema

- 540 g crema de branza

- 250 gunt unt - 82% grasime

- 110 g zahar zahar pudra

- 100 g nutella

- 17 buc biscuiti cu cacao cacao

- 7 buc biscuiti oreo

- 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Biscuitii simpli ii rupem bucati mai mari.

Ciocolata amaruie si frisca lichida se topesc pe bain-marie (sau in cuptorul cu microunde) pana se formeaza o crema uniforma, la care se adauga esenta de rom.

Se amesteca bine biscuitii rupti cu crema si se pune compozitia intr-o tava (aprox. 20x30 cm), tapetata cu hartie de copt. Se preseaza bine biscuitii pentru a elimina golurile si denivelarile, pana se obtine o suprafata neteda. Se introduce tava la frigider.

Pentru crema mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam vanilia, apoi treptat crema de branza, mixand in continuare pana se obtine o crema uniforma.

Aceasta crema se imparte in doua parti egale.

Prima parte a cremei se amesteca cu biscuitii oreo, rupti cu mana in bucatele mici.

A doua parte a cremei se amesteca cu nutella.

Scoatem tava din frigider, punem deasupra crema cu biscuitii oreo si nivelam, apoi asezam biscuitii cu cacao, unul langa altul, pana acopera toata suprafata tavii. Deasupra punem crema cu nutella si nivelam.

Decoram prajitura cu ciocolata rasa si o introducem in frigider pentru cel putin o ora.

Dupa ce prajitura s-a intarit, o scoatem din tava cu hartia de copt cu tot, pe un fund de lemn, pentru a putea sa o taiem mai usor.

Este foarte aspectoasa si foarte buna.