aluat
- 2 oua
- 200 gr. zahar
- 150 gr. nuca macinata
- faina
crema
- 1 kg smantana grasa
- 200 gr. zahar
- 150 gr. nuca macinata
Se amesteca ouale intregi cu zaharul si nuca macinata.
Se adauga faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat destul de tare.
Se coc 4 foi (subtiri) aprox. 7-8 min. pe fundul tavii dreptunghiulare.
Tips: pentru a lucra mai usor, fundul tavii se unge cu margarina, se pune o foaie de copt care se unge si ea cu margarina si se presara faina. Aluatul se intinde direct pe fundul tavii, la inceput cu facaletul si apoi cu mana). Dupa ce s-a copt, se trage foaia de copt pe blatul de bucatarie si se desprinde foaia coapta cu un cutit cu lama lunga.
Pentru crema, se amesteca zaharul tos cu nuca macinata si apoi cu smantana.
In tava pe care am copt foile, se asaza foile coapte intercalate cu crema de smantana, incepand si terminand cu o foaie coapta.
Se preseaza foile cu mana putin si se da la frigide pana a doua zi, cand se poate taia.