- 5 linguri faina
- 5 linguri gris
- 2-3 linguri zahar
- 1/2 praf de copt
- 2 kg mere rase
- 1 lingurita scorsisoara
- optional nuca sau gutuie rasa / gem gutui
- 5 linguri de ulei
Se amesteca prafurile (faina, gris, zahar, praf copt)
Se rad merele curatate, se adauga scortisoara, si optional nuca sau gutuie rasa (gem)
Intr-o tava unsa cu margarina sau unt se pune:
- 1/3 din prafuri,
- 1/2 din merele rase (nestoarse), se preseaza bine cu mana
- 1/3 din prafuri
- 1/2 din merele rase, se preseaza bine cu mana
- 1/3 din prafuri
- 5 linguri de ulei de-asupra
Se da la cuptor aprox. 1 or? la 200 0C
Se taie rece
NOTA: Straturile de prafuri nu trebuie sa fie prea groase, doar cat sa acopere bine suprafata respectiva.
Pofta buna !!!!!