foi
- 10 albusuri
- 300g zahar tos
- 100g faina
- 300g nuci macinate
crema
- 10 galbenusuri
- 4 linguri lapte
- 4 pl. zahar vanilat
- 300g zahar tos sau pudra
- 250 g unt ( min. 80% grasime )
Se bat albusurile spuma (tambal) cu mixerul.
Se pune zaharul si mixam pana se topeste.
Apoi adaugam nuca si amestecam usor cu o lingura de lemn.
La sfarsit adaugam faina.
Din compozitia obtinuta se coc 4 foi pe dosul tavii de aragaz.
Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. (eu am pus o foaie de copt unsa si tapetata - se manevreaza mai usor)
Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor.
Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit (pana se rumeneste foarte putin)
Foile se scot de pe fundul tavii imediat, cu un cutit cu lama lung?
Crema:
Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia.
Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min.
Se adauga laptele si se amesteca din nou.
Punem castronul pe baie de aburi (bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa.
Dam compozitia la racit.
Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.
Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.
Este spornica si f.f.f. buna