Prajitura Ileana

Prajitura Ileana

Ingrediente

foi

- 10 albusuri

- 300g zahar zahar tos

- 100g faina faina

- 300g nuci macinate

crema

- 10 galbenusuri

- 4 linguri lapte lapte

- 4 pl.zahar zahar vanilat

- 300g zahar zahar tos sau pudra

- 250 gunt unt ( min. 80% grasime )

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma (tambal) cu mixerul.

Se pune zaharul si mixam pana se topeste.

Apoi adaugam nuca si amestecam usor cu o lingura de lemn.

La sfarsit adaugam faina.

Din compozitia obtinuta se coc 4 foi pe dosul tavii de aragaz.

Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. (eu am pus o foaie de copt unsa si tapetata - se manevreaza mai usor)

Compozitia se imparte in 4 parti. Se tine la frigider in timp ce una din foi se coace in cuptor.

Se coc cca 10-15 min.la foc potrivit (pana se rumeneste foarte putin)

Foile se scot de pe fundul tavii imediat, cu un cutit cu lama lung?

Crema:

Se amesteca intr-un castron galbenusurile, zaharul si vanilia.

Atentie sa nu faca spuma se amesteca usor cca 4 min.

Se adauga laptele si se amesteca din nou.

Punem castronul pe baie de aburi (bain-marie) si amestecam incontinuu pana se ingroasa.

Dam compozitia la racit.

Frecam untul spuma si il adaugam peste crema racita.

Se ung toate foile inclusiv a patra foaie peste care vom rade ciocolata.

Este spornica si f.f.f. buna