- 150 g ciocolata
- 5 oua
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 80 g faina
- unt si faina pentru uns tava
pentru umplutura:
- 200 g ciocolata alba
- 400 g frisca
- 1 lingurita de zahar vanilat
- 300 g visine
pentru ornat:
- 100 g ciocolata
- 30 g unt
- 1-2 linguri de lapte
- visine confiate sau din compot
Ciocolata rasa se topeste la cald. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga zaharul si untul taiat cubulete. Se amesteca bine, apoi se adauga treptat galbenusurile, albusurile batute spuma si faina.
Se amesteca usor, se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, 30 de minute.
Intre timp, se pregateste umplutura. Ciocolata alba se rade si se topeste, apoi se amesteca usor cu frisca batuta cu zaharul vanilat si se lasa la rece.
Blatul copt si racit se taie in doua. Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu crema de ciocolata. Se presara visine si se acopera cu cea de-a doua foaie de blat.
Se acopera cu glazura de ciocolata si se orneaza cu visine confiate sau din compot. Pentru glazura, ciocolata rasa se topeste la cald cu untul si o lingura de lapte.