Placinta cu visine si iaurt

Placinta cu visine si iaurt

Ingrediente

• 9 foi placinta

• 50-70 ml ulei sau 70 gunt unt pt. uns tava și foile

• 8 ouă întregi

• 1 kg de iaurt grecesc

• 400-500 g vișine fără sâmburi, scurse de suc

• 350 g zahăr

• 1 lingurita extract de vanilie

• un praf de sare sare

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol încăpător vom pune ouăle, vanilia, sarea și zahărul, amestecăm până se topește zahărul și adăugăm iaurtul.

Tapetăm o tavă de cuptor (25x35 cm) cu hârtie de copt pe care o ungem cu ulei sau unt sau pur și simplu ungem tava cu unt. Punem un strat cu 3 din foi de plăcintă, unse fiecare cu ulei/unt între ele, 1/3 din compoziția de iaurt, jumătate din vișinele fără sâmburi scurse, iar un strat de foi unse între ele, a doua treime de iaurt, cealaltă jumătate de vișine și foile rămase unse cu ulei/unt.

Tăiem plăcinta pătrate mari, cu un cuțit ascuțit până la baza tăvii, după care turnăm restul de compoziție de iaurt și dăm la cuptor aprox. 60 minute sau până se rumenește deasupra (se face testul cu scobitoarea).

Lăsăm să se tempereze, după care tăiem și servim.

Plăcinta este foarte bună atât caldă cât și rece.