- 500 gr. carne de porc sau de pui
- 2-3 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras rosu
- 2-3 catei usturoi
- 200 ml suc de rosii
- 1 cana apa (facultative)
- sare, piper, boia iute si dulce, o foaie de dafin
- 2 oua, faina, putina apa
- 1 catel de usturoi pisat
- cimbru
- marar si patrunjel
Se taie carnea in bucati mici si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei (eu am folosit pipote de gasca).
Cand carnea isi schimbat culoarea, se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras tocate marunt.
Se amesteca si lasam la calit pana ce ceapa devine lucioasa.
Se adauga sucul de rosii, sare, piper, boia si o foaie de dafin. Daca e nevoie (sosul e prea gros) adaugam si o cana de apa fierbinte.
Acoperim cu capac si fierbem papricasul la foc mic pana carnea devine frageda.
Pentru galuste batem bine cu furculita 2 oua cu o lingura de apa si faina, pana se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite (aluatul este gata cand furculita lasa o carare vizibila).
Daca sosul de papricas este prea putin sau prea gros, se adauga apa fiarta si se mai da un clocot inainte de a pune galustele.
Se inmoaie in sos o lingurita, dupa care luam cu marginea ei mici portii de aluat pe care il adaugam usor in sos.
Dupa ce am pus toate galustele, acoperim cratita cu un capac si lasam sa mai fiarba 5-10 minute, pana ce galustele se umfla bine.
Potrivim mancarea de sare si piper, adaugam putin cimbru, un varf de lingurita de zahar si un catel de usturoi pisat.
Mai lasam sa fiarba 2-3 minute si inchidem focul.
Adaugam marar si patrunjel tocat din belsug.